Notícies

Es constitueix el Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència dels Hostalets de Pierola

27 gener 2011

El nou organisme, integrat per l’Ajuntament dels Hostalets i el Consorci Sociosanitari d’Igualada, té com objecte la construcció d’un complex residencial assistit per a la gent gran amb residència, centre de dia i habitatges amb serveis.

L’Ajuntament dels Hostalets i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) van constituir oficialment, el dijous 27 de gener, el Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència dels Hostalets de Pierola. Aquest organisme té previst fer-se càrrec dels tràmits, la construcció i la posterior gestió de l’activitat d’un complex residencial per a la gent gran que inclourà una llar residència assistida amb 60 llits, un centre de dia de 20 places i 18 habitatges amb serveis.

L’acord el van signar l’alcalde dels Hostalets de Pierola, Jordi Calpe, i el president del Consorci Sociosanitari d’Igualada i alcalde de la capital de l’Anoia, Jordi Aymamí. El Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència dels Hostalets de Pierola està participat en un 60% per l’Ajuntament hostalatenc i en un 40% pel CSSI.

La construcció d’aquest complex residencial assistit té un pressupost d’aproximadament 3.500.000 euros i ha de permetre donar resposta a les diferents necessitats específiques de la gent gran, des del mínim grau de dependència (els habitatges amb serveis) fins al màxim (la residència assistida). L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha valorat l’experiència del Consorci Sociosanitari d’Igualada en la projecció, construcció i gestió d’equipaments d’aquestes característiques per a confiar-li la realització d’aquest complex residencial assistit. En poc més de cinc anys de funcionament, el CSSI ha impulsat una extensa xarxa pública d’equipaments d’atenció a la gent gran i les persones amb dependència. En l’actualitat gestiona 2 residències, 6 centres de dia, 66 pisos amb serveis per a gent gran, un Hospital de Dia per a persones amb malalties neurodegeneratives i un Servei d’Atenció Domiciliària que presta assistència a tota la comarca de l’Anoia.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor