Notícies

Fun Factory col•labora amb l’Hospital de dia Sant Jordi d’Igualada en un nou projecte d’estimulació cognitiva.

24 novembre 2011

L’empresa Fun Factory i l’Hospital de dia Sant Jordi han col•laborat per iniciar un nou projecte que permet treballar l’estimulació cognitiva amb plataformes interactives. Actualment, i amb la incorporació de tecnologies interactives i Internet, s’han pogut obrir noves vies en investigació i tractament per treballar de forma més dinàmica la cognició i la psicomotricitat en persones amb dèficits psíquics i físics.

Des de l’hospital de dia Sant Jordi hem volgut ser pioners, ja que encara no hi ha gaire bibliografia al respecte, i introduir aquest tipus de tractament com a prova pilot en el nostre pla d’intervenció amb l’objectiu d’investigar la seva utilitat clínica. Els avantatges d’aquesta forma de treballar no es limiten a l’àmbit científic. Aquestes consoles incorporen comandaments sensibles al moviment de la persona que fan més reals les tasques ja que podem fer servir moviments naturals. La gran difusió en les llars d’aquests equipaments pot permetre treballar també a casa i millorar així l’aplicabilitat del que la persona gran aprèn en la seva vida quotidiana. Una altra font de motivació és la possibilitat que ens dóna aquesta eina de crear nous espais de relació entre les diferents generacions.

Gràcies a la col•laboració de l’empresa Fun Factory, que ha finançat gran part de l’equipament necessari per dur a terme el projecte, en breu es podrà iniciar les sessions d’estimulació cognitiva amb aquest nou material. L’hospital de Dia Sant Jordi es un centre que forma part de la Xarxa d’equipaments sociosanitaris de Catalunya Caixa i és gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor