Notícies

La consellera de la Presidència, Neus Munté, i l’alcalde, Marc Castells, han inaugurat el Centre de Dia Montserrat

27 gener 2016

El nou equipament, gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, ofereix quaranta places públiques i nou places privades per a la gent gran.

web - Inauguració CD Montserrat 01Aquest dimecres, 27 de gener, la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han inaugurat el Centre de Dia Montserrat per a persones grans. El nou equipament es va posar en funcionament la primera setmana de gener i està gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), oferint serveis diürns de suport a les persones amb dependència d’Igualada i l’Anoia, amb l’objectiu de millorar la seva autonomia personal i social.

A l’acte hi han assistit també la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; la diputada al Parlament, Maria Senserrich; diferents autoritats locals i comarcals; el gerent del CSSI, Jordi Ferrer; la seva directora tècnica, Maria Àngels Riba; la responsable del centre, Glòria Casadesús; i l’arquitecte que ha projectat l’edifici, Salvador Balcells.

web - Inauguració CD Montserrat 02La consellera Neus Munté ha afirmat que “avui és un dia de celebració per Igualada, ja que incorpora un nou equipament que permet consolidar l’Estat del Benestar i beneficiarà les persones grans i les seves famílies”. Ha destacat, a més, que “la qualitat de vida de les persones i l’atenció a les seves necessitats específiques és la principal prioritat del Govern; el progressiu envelliment de la població ens obliga a plantejar-nos nous reptes i a planificar amb cura l’atenció a les persones grans”. De la seva banda, Marc Castells ha mostrat la seva satisfacció perquè amb la posada en marxa d’aquesta instal·lació “fem un important pas endavant en els serveis que oferim a la nostra gent gran, recuperant un edifici simbòlic de la ciutat i dotant la zona de Llevant d’Igualada d’un nou referent dels serveis adreçats a un sector de la nostra població que necessita la màxima atenció”.

web - Inauguració CD Montserrat 03Un nou ús social per a un edifici històric · El Centre de dia Montserrat està situat en terrenys de l’Ajuntament d’Igualada al barri de Montserrat, en l’edifici que anteriorment ocupava la llar d’infants La Ginesta. Aquí, amb la posada en marxa de la nova instal·lació, s’hi ha traslladat el personal i l’activitat que anteriorment es duia a terme al Centre de Dia Arian, permetent al CSSI la millora dels serveis que ofereix, l’estalvi de lloguer que pagava a l’antic edifici i l’ampliació de l’oferta de places. Ara fa un any, el centre Arian registrava un 71% d’ocupació; a dia d’avui, el Centre de Dia Montserrat té ja ocupades el 91% de les seves places.

El nou equipament ofereix quaranta places públiques, concertades amb la Generalitat de Catalunya, i nou places privades. Disposa de 730 m2 construïts i d’un ampli jardí de 2000 m2. Els usuaris poden escollir horaris flexibles i disposen de transport i menjador. Les inscripcions estan obertes fins esgotar les quaranta-nou places disponibles i, a banda dels serveis diürns per als usuaris habituals, el centre també ofereix servei de menjador per usuaris puntuals.

Inauguració CD MontserratLes obres d’adequació es van iniciar al mes de desembre de 2014 i van finalitzar a l’octubre de 2015. El centre incorpora les normatives vigents d’accessibilitat i seguretat, amb un edifici i jardins adaptats a les necessitats dels usuaris. Compta, entre altres, amb una zona de passeig i un porxo exteriors, un jardí adequat per acollir activitats físiques, una sala de fisioteràpia, una infermeria, una perruqueria i barberia, dues sales polivalents, cuina i menjador, una sala de reunions i diversos despatxos de gestió. La reforma ha inclòs també la instal·lació d’un eficient sistema de climatització, amb deu pous de geotèrmia de 100 metres de profunditat.

El Consorci Sociosanitari d’Igualada · El CSSI és un organisme constituït per l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) que ofereix una atenció integral, social i sanitària per a gent gran i persones amb dependència, millorant seva qualitat de vida i potenciant la seva autonomia. Actualment gestiona places en residències, centres i hospitals de dia, pisos tutelats i servei d’ajuda domiciliària, amb uns dos-cents professionals que anualment atenen uns 1.200 usuaris a Igualada i la comarca de l’Anoia.

Vegeu imatges de la inauguració en aquest àlbum de Flickr.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor