Notícies

L’Alzheimer Race ja supera els 400 inscrits

1 setembre 2022

La setena edició de l’Alzheimer Race, la cursa i caminada solidària que es faran a Igualada el diumenge 25 de setembre, ja ha superat els 400 inscrits.

Les persones que es vulguin inscriure presencialment ho podran fer aquest dissabte, dia 3, de 10:00 a 12:30 a l’espai que els organitzadors tindran a les botigues al carrer, al passeig Jacint Verdaguer d’Igualada. I qui es vulgui inscriure a través d’internet, ho pot fer en els formularis publicats a les pàgines www.cssi.cat/alzheimerrace i www.afada.cat disponibles fins al dia 18 de setembre o fins exhaurir les places.

Es tracta d’una cursa i caminada organitzada conjuntament per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i els fons recaptats per les inscripcions i patrocinadors es destinaran a l’AFADA. L’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones. Aquest any 2022 l’Alzheimer Race recupera el format presencial, després del format modificat que es va dur a terme l’any 2021 en que els participants van caminar o córrer allà on van voler i van comptabilitzar les passes fetes amb un rellotge proporcionat per l’organització, i després de l’any 2020 en que no es va poder fer degut al COVID.

Les inscripcions tenen un preu base de 12 € pels corredors, que han de tenir un mínim de 12 anys, de 10 € pels caminants majors de 12 anys, i son gratuïtes pels caminants d’entre 0 i 11 anys. Tots els inscrits rebran un lot d’obsequis i tots els corredors i caminants majors de 12 anys rebran una samarreta tècnica Tuga amb el logo de la cursa. Un dels obsequis d’aquest any serà donat pel nou Alberg de Cal Maco.

Les samarretes i dorsals es podran recollir el dijous i divendres 22 i 23 de setembre de 15.00 a 18.00 a l’Hospital de dia Sant Jordi, i les persones que no puguin, les podran recollir allà el mateix dia 25 a partir de les 8.00 del matí.

La cursa i caminada mantindrà la sortida i arribada a la Plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi, i passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, on hi haurà la fira FirAnoia instal·lada aquell dia, continuant per l’Avinguda Gaudí i la part inicial del Parc Fluvial del riu Anoia. La part final del recorregut es modificarà degut a les obres que actualment s’estan fent per connectar Igualada amb la Ronda Sud. Aquest any els participants passaran per Cal Maco, on aquell cap de setmana es celebrarà la inauguració del nou alberg i oficina comarcal de turisme, i el recorregut finalitzarà a la plaça de la Masuca. Seran prop de 5 km pels caminants i corredors.

De 9:00 a 9:30 del matí del dia 25 hi haurà un escalfament coreografiat de la mà de Gimnàstica Hipopressiva Fanny. Hi haurà servei de guarda-roba i es lliurarà avituallament a l’arribada. La sortida dels corredors serà a les 9:30 del matí i la dels caminants a les 9:40. De 10:30 a 11:30 hi haurà una actuació del grup de música Disco54, banda tribut a la música disco. De 11:30 a 12:00 està previst fer l’entrega de premis als millors classificats i el sorteig de regals, amb la presència de l’alcalde, Marc Castells.

La cursa està oberta a la participació d’entitats i empreses col·laboradores que realitzin aportacions econòmiques i/o donacions materials, i que poden fer-ho trucant al 93 8068188.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor