Notícies

Piera també confia al Consorci Sociosanitari d’Igualada la gestió del seu centre de dia

15 setembre 2010

El Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) ha guanyat el concurs públic convocat per l’Ajuntament de Piera per a la gestió integral i l’administració del nou Centre de Dia municipal Mar i Cel. L’àmplia i reconeguda experiència del Consorci en aquest àmbit i les avantatjoses condicions de la proposta han estat clau perquè l’Ajuntament de Piera també li confiés la gestió del seu centre de dia. El contracte té una vigència de dos anys.

Amb aquesta nova adjudicació el CSSI gestiona ja fins a 5 centres de dia. A més del de Piera, s’encarrega de l’activitat dels centres Pare Vilaseca i Arian, tots dos a Igualada, la Casa Joan Gimferrer de Calaf, i el Nostra Senyora del Carme de Santa Coloma de Queralt. Aquests quatre equipaments van prestar servei durant el 2009 a un total de 154 persones.

El nou Centre de Dia Mar i Cel és un servei de l’Ajuntament de Piera que prestarà, durant el dia, suport a les persones amb dependència per ajudar-les a recuperar i millorar l’autonomia personal i, així, afavorir que puguin continuar vivint a casa, en l’entorn familiar habitual. Els professionals del centre hi oferiran una atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural individualitzada per facilitar als usuaris i usuàries totes les tasques bàsiques en la vida diària. Comptarà amb un equip humà interdisciplinar integrat per un director tècnic, un responsable higienicosanitari, auxiliars de gerontologia, animadors socioculturals i educadors socials, fisioterapeutes, treballadors socials, auxiliars d’infermeria, psicòlegs i terapeutes ocupacionals. Entre altres serveis, el Centre de Dia Mar i Cel oferirà acolliment i convivència, manutenció, atenció personal en les activitats de la vida diària, higiene personal, readaptació funcional i social, recuperació dels hàbits d’autonomia i dinamització social, a més d’activitats de lleure, suport personal, social i familiar, fisioteràpia i seguiment i prevenció de la salut. L’equipament obrirà portes de dilluns a divendres, de les 9 del matí a les 5 de la tarda.

Amb una capacitat de 25 places, el centre de dia es troba a la segona planta de l’edifici del Casal de Joves i Grans de Piera, a la plaça Mar i Cel. Es tracta d’unes instal·lacions de nova construcció i de gairebé 350 metres quadrats. Disposa d’una sala d’estar de 103 metres quadrats, un menjador de 55 m2, un gimnàs i sala de fisioteràpia de 15 m2 i grans terrasses de 130 m2, entre altres dependències.

L’adjudicació de la gestió del Centre de Dia Mar i Cel de Piera és una mostra més de la voluntat del Consorci Sociosanitari d’Igualada de continuar creixent i oferir cada vegada més i millors serveis, amb l’objectiu de consolidar-se com el gran referent en l’atenció a la gent gran. El CSSI disposa d’una àmplia xarxa pública d’equipaments que van des de pisos de lloguer amb serveis per a gent gran (per a persones amb un grau mínim de dependència) fins a residències (per a persones amb una dependència elevada), passant també per centres de dia o el Servei d’Atenció Domiciliària, entre altres. Avui el Consorci ofereix fins a 195 places de residència, 124 places de centre de dia, a les quals ara se sumen les 25 de Piera, 40 places d’Hospital de dia, i 66 pisos de lloguer amb serveis. Mitjançant aquesta xarxa el Consorci garanteix el que es coneix com a ‘continuum assistencial’, és a dir, l’atenció a les persones que es van fent grans i van perdent autonomia oferint-los l’assistència més adequada en cada etapa del procés, des del mínim grau de dependència fins al màxim.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor