Notícies

Premiats els participants de la cinquena edició de l’Acompanya un Avi

11 juny 2019

La tarda del dimarts 11 de juny s’ha realitzat a la Sala Teresa Mimó de la Residència Pare Vilaseca la festa de cloenda i entrega de premis als 52 joves i grans que han participat en la cinquena edició del projecte “Acompanya un Avi”. Durant el curs 2018-2019 el projecte ha unit 24 nois i noies dels instituts d’Igualada amb 28 persones grans ateses a la Residència i centre de dia Pare Vilaseca i al Centre de Dia Montserrat, equipaments gestionats pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Hi ha participat joves de l’Institut Pere Vives Vich i de l’Institut Joan Mercader. Grans i joves han pogut viure conjuntament una experiència d’intercanvi intergeneracional de vivències personals.

L’acte s’ha iniciat amb una excel·lent interpretació de la cançó Imagine de John Lennon per part de la jove Marta Vidal, voluntària de la Residència Pare Vilaseca. A continuació hi ha hagut lectures de les seves vivències per part de les àvies Carme Valls, Isabel Ibañez, i Agustina Morales, i de les respectives joves que han estat la seva parella, Alba Camañes, Jana Elvira i Sophie Gruchola així com una interpretació d’una peça amb violí per part de la Sophie.

Posteriorment hi ha hagut parlaments per part de Carme Riera, Tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, i Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, que han donat gràcies als joves i grans que han participat en el projecte així com al personal del CSSI que ho ha fet possible. També s’ha fet entrega a les parelles de joves i persones grans d’un diploma i d’una bossa personalitzada amb el logo de l’Acompanya un Avi, i d’un pen drive per als joves amb un vídeo i fotos del projecte.

L’acte va continuar amb l’espectacle Incerteses, amb música de Núria Planell i poemes de Marisol Casas. Per acabar, es va projectar un vídeo amb imatges enregistrades pels joves durant el projecte.

Els joves voluntaris han dedicat durant tot el curs una hora setmanal a visitar l’avi o àvia que se’ls hi ha assignat en funció de les seves afinitats. Els objectius assolits pel projecte han estat afavorir les relacions entre joves i grans, compartir vivències i diàleg, ampliar el coneixement i experiències dels joves, conèixer el funcionament d’una residència o centre de dia, iniciar experiències en l’àmbit del voluntariat, pal·liar la solitud i aïllament social que pateixen les persones grans, incrementar la seva autoestima, i ajudar a dignificar la vellesa. L’acollida per part dels dos col·lectius ha estat molt positiva i tant els avis com els nois i noies han gaudit molt.

La primera edició d’aquest projecte intergeneracional es va iniciar el mes de desembre de 2014. El projecte tindrà continuïtat amb una sisena edició el curs 2019-2020.

Àlbum de Flickr amb les fotos de l’acte: https://www.flickr.com/photos/cssigualada/sets/72157709076773373
Vídeo presentat durant l’acte: https://youtu.be/qZSQhYPg5BM

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor