Notícies

Premiats els participants de la segona edició de l’Acompanya un Avi

29 juny 2016

Foto de grup Acompanya un Avi 2016El passat dimecres dia 29 de juny es va realitzar a la Biblioteca Central d’Igualada un emotiu acte de reconeixement als joves i grans que durant el curs 2015-2016 han participat en la segona edició del projecte Acompanya un Avi. Un grup de 37 nois i noies que cursen primer de batxillerat als instituts d’Igualada han establert un vincle d’intercanvi de vivències amb 28 persones grans que resideixen a la Residència i Centre de dia Pare Vilaseca, equipament gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI).

Els joves voluntaris han dedicat durant tot el curs una hora setmanal a visitar l’avi o àvia que se’ls hi ha assignat en funció de les seves afinitats. Els objectius assolits pel projecte han estat afavorir les relacions entre joves i grans, compartir vivències i diàleg, ampliar el coneixement i experiències dels joves, conèixer el funcionament d’una residència, iniciar experiències en l’àmbit del voluntariat, pal·liar la solitud i aïllament social que pateixen les persones grans, incrementar la seva autoestima, i ajudar a dignificar la vellesa. L’acollida per part dels dos col·lectius ha estat molt positiva i tant els avis com els nois i noies han gaudit molt.

L’acte d’entrega de premis va comptar amb la presència de Marc Castells, alcalde de la ciutat i president del CSSI, i Jordi Ferrer, gerent del CSSI, que van dirigir unes paraules als assistents i van donar gràcies als joves i grans que han participat en el projecte així com al personal de la Residència pare Vilaseca que ho ha fet possible, incloent la Maria Àngels Riba, directora tècnica, la Carla Jorba, presentadora de l’acte i educadora social, la Dora Gassol i la Sandra Balcells, assistents socials, la M.Àngels Toribio, integradora social i la Silvia Grau, fisioterapeuta.

Durant l’acte es va poder gaudir de tres peces musicals interpretades pel cantant i pianista Marc Mateu Salat, de lectures de vivències personals de la Sara Segura i la Júlia Costa, d’una peça al piano de la Clara amb ball de la Sara, d’un poema recitat per la Celerina Solé, d’un poema llegit per la Jana i que ha aprés amb la Montserrat Vila, i d’una lectura de la Juliana Esteban.

L’alcalde i el gerent van fer entrega a totes les parelles de joves i persones grans d’un diploma i d’un petit obsequi realitzat en cuir per Nubuckcuir, empresa igualadina fundada per Marta Ferrer i Mon Soler, antigues alumnes de l’Escola Gaspar Camps.

En la part final de l’acte es va poder gaudir d’un conte amb cançons de boleros, narrat i cantat de forma brillant per Mònica Torra, artista que des del 2003 es dedica a explicar contes. En acabar, es va realitzar la fotografia de grup de tots els participants, que va realitzar la jove fotògrafa igualadina Marina Mendez.

La primera edició d’aquest projecte intergeneracional es va iniciar el mes de desembre de 2014. El projecte tindrà continuïtat amb una tercera edició el curs 2016-2017 que es preveu ampliar també als usuaris del Centre de Dia Montserrat.

Podeu veure les fotos d’aquesta entrega de premis en aquest àlbum de Flickr.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor