Notícies

Tot preparat per la vuitena Alzheimer Race a Igualada

12 setembre 2023

Oberta a tothom, per córrer o caminar i solidaritzar-se amb la causa.
El diumenge 24 de setembre es celebrarà a Igualada la vuitena edició de l’Alzheimer Race, la cursa i caminada solidària organitzada conjuntament per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. Ja hi ha prop de 900 persones inscrites. Les inscripcions continuen obertes i es poden fer a les pàgines www.cssi.cat/alzheimerrace/ i www.afada.cat , i es tancaran el proper 17 de setembre o bé quan s’arribi a 1000 persones inscrites.

Aquest any 2023 l’Alzheimer Race tindrà un format i recorregut semblant al de l’edició de l’any passat, amb la sortida i arribada a la Plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi. El recorregut, d’uns 5 km, serà el mateix per les persones que corren i per les que caminen. Es passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, on hi haurà la fira FirAnoia instal·lada aquell dia, continuant per l’Avinguda Gaudí i la part inicial del Parc Fluvial del riu Anoia, és passarà per l’Alberg Cal Maco, on hi haurà un avituallament, i es tornarà a baixar cap al Rec, per fer la pujada final per la plaça de la Bomba fins arribar a la plaça de la Masuca.

El lliurament de les bosses, samarretes i dorsals a les persones inscrites es farà els dies 20 i 21 de setembre a l’Hospital de dia Sant Jordi, en horari de 15.00 a 18.00 h. Qui no hagi pogut recollir-ho abans de la cursa, ho podrà recollir el matí del dia de la cursa, 24 de setembre, a partir de les 8:00 a l’Hospital de Dia Sant Jordi.

L’esdeveniment serà presentat per l’Ismael Miquel. A les 9 del matí hi haurà un escalfament coreografiat a càrrec de Gimnàstica Hipopressiva Fanny. La sortida de la cursa serà a les 9:30 del matí i la de la caminada uns minuts més tard. De 10:30 a 11:30 hi haurà una actuació musical del grup de música Disco54, i de 11:30 a 12:00 està previst fer l’entrega de premis de cada categoria. Hi haurà servei de guarda-roba i es lliurarà avituallament a l’arribada, i servei de massatges a càrrec de Therana Teràpies Naturals. També es faran sortejos de regals i hi haurà activitats per a tothom.

Els fons recaptats per les inscripcions i patrocinadors es destinaran a l’AFADA. L’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones.

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer
L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es celebra el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI, l’AFADA i altres entitats, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alzheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dona servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor