Notícies

El proper 18 de setembre, la segona Alzheimer Race a Igualada

21 juliol 2016

Mantindrà el recorregut de 6,3 km per l’Anella Verda Fluvial i està oberta a corredors i caminants que es vulguin solidaritzar amb la causa.

El diumenge 18 de setembre de 2016 se celebrarà a Igualada la segona edició de l’Alzheimer Race, la cursa i caminada solidària organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) a benefici de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. Per a inscripcions i més informació es poden visitar les pàgines www.cssi.cat/alzheimerrace i facebook.com/alzheimerrace.

La segona Alzheimer Race s’ha presentat aquest dimecres, 20 de juliol, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, la presidenta de la delegació Anoia de l’AFAB, Joana Varea, i el gerent del CSSI, Jordi Ferrer, conjuntament amb altres membres de l’organització.

Els fons recaptats per les inscripcions i patrocinadors es destinaran a la delegació a l’Anoia de l’AFAB. L’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones. També es vol donar a conèixer l’Anella Verda Fluvial d’Igualada, un espai verd habilitat per l’Ajuntament per a facilitar la pràctica esportiva i reforçar els hàbits saludables.

Recorregut i inscripcions

Plànol de la cursa i caminada Alzheimer RaceLa cursa i caminada mantindrà la sortida i arribada a la Plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi, i recorrerà els 6,3 quilòmetres de l’Anella Fluvial, un recorregut de dificultat baixa pensat per gaudir de l’entorn fent activitat a l’aire lliure de manera segura. Es passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, l’Avinguda Gaudí i el Parc Fluvial del riu Anoia, fins arribar a l’estació d’autobusos, el Passeig Verdaguer i de nou el carrer Santa Joaquima de Vedruna. En el cas dels caminants, el recorregut serà una mica més curt, d’uns 4,3 quilòmetres i poc més d’una hora a peu, ja que deixaran el parc fluvial quan arribin a l’alçada del carrer Santa Joaquima de Vedruna.

La inscripció ja està oberta i es pot efectuar per Internet a través del web www.cssi.cat/alzheimerrace  que enllaça amb www.runedia.com. També ho poden fer presencialment a l’Hospital de Dia Sant Jordi aquelles persones que no puguin tenir connexió a Internet. Té un preu base de 10 euros per persona per a tots els corredors i caminants, tot i que és gratuïta per als nens menors de 10 anys d’edat que participin a la caminada. Tots els inscrits rebran un lot d’obsequis i tots els majors de 10 anys rebran una samarreta tècnica Tuga amb el logo de la cursa.

El lliurament de dorsals es farà el matí del dia 18 a partir de les 8:30 a l’Hospital de Dia Sant Jordi. A les 9:45 hi haurà un escalfament coreografiat amb Susanna Maldonado. La sortida serà a les 10:00 amb els corredors per davant dels caminants. Hi haurà servei de guarda-roba i es lliurarà avituallament a l’arribada. De 10:15 a 11:00 actuarà Embolingats, un grup jove de rumba catalana mestissa procedent de l’Empordà i amb moltes ganes de divertir. De 11:00 a 11:15 exhibició de Sweet India, de Vilanova Del Camí, que ens transportaran a la India mitjançant els seus balls. De 11:15 a 12:00 actuarà Red Pèrill , un cantautor pianístic que va començar fent música electrònica i ara fa una barreja de soul, funk, psicodèlia i flow mediterrani i que es fa acompanyar sovint de “El col·lectiu biònic”.  De 12:00 a 12:30 està previst fer l’entrega de premis als millors classificats, amb la presència de l’alcalde, Marc Castells. També es faran sortejos de regals i activitats per als acompanyants, amb inflables per als més menuts.

Àmplia implicació i suports destacats

cartell_a3_alzheimer7-2016 LRAquesta edició de la cursa compta amb el suport d’entitats i empreses col·laboradores que realitzen aportacions econòmiques i/o donacions materials, com Alicia Balsells podologia, Amma Vilanova del Camí, Aqualata Brodats, Aquasos, l’Art de la Llum, l’Associació de Botiguers i Comerciants del Mercat de la Masuca, Cafes Mythic, Caldo Aneto, Camins De Vent, Catering Ca la Nuri, Celler Can Figueres, Comité d’Empresa del CSSI, Cuinox mobiliari de cuina, Dillepassa, Flors Roset, Forn de pa Cal 21, Fotos Roig, Fruiteria Carme, Fruiteria Lluis, Fruits Secs Térmens, Hineutra, La Cassoleta de cal Font, Les Confeccions, Magatzems Faro, Més Motor Anoia, Micu Micu, Odenauto, Perfumeria Cal Gaspar, Pintures R. Torrecillas, Punto Blanco, RailHome BCN, Reformas F. Castellano, Rètols Planell, Servisimó, Sumex, Supermas, Taxis Igualada, Tuga, Unigràfic, i els Ajuntaments d’Igualada, Òdena, la Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí.

La cursa, però, encara està oberta a la participació de més col·laboradors. En l’organització també hi col·laboren, Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, la Fundació Sociocultural Atlas, amb voluntaris repartits pel recorregut de la cursa, Therana Teràpies Naturals Cos i Ment, amb massatgistes, Ocisport, Anima’ns i l’Associació Coopera’t, amb ajuda en l’organització.

Aquesta edició compta amb el suport de múltiples persones que han gravat vídeos a favor la causa i publicats al Facebook de la cursa. Hi ha vídeos de les actrius Amparo Moreno, Montse Morillo, Rosa Gàmiz i Aída Flix, dels actors Jordi Martí i  Albert Salazar i de l’alcalde, Marc Castells.

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFAB, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats el CSA, l’ICS, la Fundació Sant Josep, l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament d’Igualada, tots ells membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.

La delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies. L’AFAB té com a tasca prioritària millorar la qualitat de vida del malalt d’Alzheimer i de les famílies afectades.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor