Notícies

El Residencial ViuB2 supera el 90% d’ocupació

22 octubre 2014
Marc Castells, Alcalde d’Igualada i President del CSSI, celebrant la diada de Sant Jordi amb els llogaters del Residencial ViuB2

Marc Castells, Alcalde d’Igualada i President del CSSI, celebrant la diada de Sant Jordi amb els llogaters del Residencial ViuB2

El Residencial ViuB2, edifici de pisos de lloguer per a majors de 60 anys, ha superat aquest mes d’octubre de 2014 el 90% d’ocupació. Ja hi ha 64 pisos ocupats dels 71 pisos disponibles en aquest equipament inaugurat el novembre de 2012 a l’Avinguda Gaudí i gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Els llogaters que han assolit aquesta xifra són els Srs Cayetano Fernández i Teresa Moreno. Per altra banda, l’edifici ViuB1, inaugurat el 2008 al carrer Joaquima Vedruna, supera el 98% d’ocupació, amb 65 pisos ocupats dels 66 disponibles.

Els països més avançats fa molts anys que disposen de pisos adaptats per a la gent gran, que ofereixen la màxima independència personal i alhora múltiples serveis en el mateix edifici. L’objectiu és garantir que la gent gran pugui viure bé i confortablement al seu habitatge, mantenint l’autonomia el màxim temps possible, a la vegada que es beneficia de serveis addicionals i de la tutela de professionals sociosanitaris. La ciutat d’Igualada ha apostat per aquest model i és un dels pocs municipis que disposa d’aquest servei, amb els edificis ViuB1 i ViuB2, qualificats com Habitatges de Protecció Oficial, fet que permet oferir un lloguer econòmic.

Es tracta de pisos de 45 a 50 m2, amb una habitació doble o dues habitacions, mobiliari adaptat inclòs, rebedor, menjador-sala d’estar, cuina equipada amb nevera, plaques d’inducció i forn microones amb gratinador, bany adaptat amb dutxa plana i paviment antilliscant, terrassa individual, llum d’emergència, sistema d’avisos en cas d’emergència i calefacció amb termòstat individual.

Els serveis inclouen suport del conserge les 24 hores, biblioteca amb ordinadors connectats a Internet, sala d’estar polivalent, gimnàs, piscina interior amb hidromassatge, jardins, hort, neteja mensual del pis, bugaderia comunitària, lliurament a domicili de compres a supermercat i medicaments, activitats culturals, manteniment dels electrodomèstics, premsa diària i revistes.

Si els ocupants dels pisos posteriorment perden autonomia, el CSSI ofereix un continuum assistencial de serveis incloent el servei d’ajuda a domicili, l’hospital de dia, els centres de dia i en darrer terme la residència assistida.

Gràcies a l’experiència acumulada, el CSSI ha assessorat diversos municipis catalans que es plantegen disposar de pisos adaptats a les necessitats de la gent gran.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor