Alzheimer Race

Alzheimer Race, la caminada solidària que recorre l’anella fluvial d’Igualada

L’Alzheimer Race és una caminada solidària organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi d’Igualada i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), amb la colaboració de l’Ajuntament d’Igualada. Té per objectius la sensibilització de la població vers la malaltia i recollir fons per l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) així com la promoció dels hàbits saludables i donar a conèixer els espais de la ciutat.

La sisena edició està previst dur-la a terme el mes de setembre de 2021, si les circumstàncies ho permeten, compartint cap de setmana amb l’Igualada Urban Running Night Show (IURNS).

La cinquena edició es realitzà el 22 de setembre de 2019, per primera vegada en format de només caminada i compartint el cap de setmana amb l’Igualada Urban Running Night Show, cursa que es va fer el dia anterior i que va tenir un component solidari a favor de la lluita contra l’Alzheimer. Cliqueu aquí per llegir la crònica i aquí per veure els àlbums de fotografies.  Les inscripcions a la caminada i a la cursa es van fer a la seguent pàgina: https://www.ticketoci.net/ca/igualada-urban-running-night-show-438

La quarta edició es realitzà el 23 de setembre de 2018, amb sortida i arribada a l’Escorxador d’Igualada. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure els àlbums de fotografies, i aquí per consultar els temps dels corredors on hi ha la classificació i temps de tots els corredors. A la pestanya “Resultats” veureu tota la llista. Podeu cercar el vostre nom i amb una mica de sort potser podreu obrir la foto de la vostra arribada.

La tercera edició es realitzà el 17 de setembre de 2017. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure els àlbums de fotografies, i aquí per consultar els temps dels corredors.

La segona edició es realitzà el 18 de setembre de 2016. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure l’àlbum de fotografies, i aquí per consultar els temps dels corredors.

La primera edició es celebrà el 20 de setembre de 2015. Cliqueu aquí per llegir la crònica i aquí per veure l’àlbum de fotografies.

Podeu visitar el Facebook de la cursa a: facebook.com/alzheimerrace

Recorregut 2019

La caminada, d’uns 4,3 quilòmetres i poc més d’una hora a peu, té la sortida i arribada a la Plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi, recorrent l’Anella Fluvial, un recorregut de dificultat baixa pensat per gaudir de l’entorn fent activitat a l’aire lliure de manera segura. Es passa pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, l’Avinguda Gaudí i el Parc Fluvial del riu Anoia, que es deixa a l’alçada del carrer Santa Joaquima de Vedruna.

Planol Caminada Alzheimer Race 2019
21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFADA, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats el CSA, l’ICS, la Fundació Sant Josep, l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament d’Igualada, tots ells membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alzheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat